Två färska köpsignaler

Teknisk analys Stockholmsbörsen ligger kvar sin fallande trend men i ett fastighetsbolag och i en teknisk konsult har köpsignaler utlösts.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trend och fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras. Indexet har stöd vid 1 400 punkter och motstånd kring 1 520 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 68 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 44 punkter. Det indikerar stärk övervikt av optimister på kort sikt, medan det är en svag övervikt av pessimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 66 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Fabege

Fabege ligger i en stigande trendkanal vilket signalerar att optimismen bland investerare ökar. Fortsatt uppgång innanför trendkanalen indikeras.

Aktien har dessutom utlöst köpsignal från en rektangelformation efter brottet upp genom det tidigare motståndet vid 130 kronor. Signalen indikerar fortsatt uppgång till 148 kronor eller mer.

Kursen har nått en ny toppnotering och saknar därmed motstånd på medellång sikt vilket öppnar upp för fortsatt positiv utveckling. Volymbalansen är positiv vilket stärker den positiva trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

ÅF

ÅF har under en längre tid pendlat mellan stöd och motstånd vid ca 110 och 125 kronor. Under måndagen tvingade aggressiva investerare upp aktien genom taket av rektangelformationen vilket genererade en köpsignal.

Signalen indikerar fortsatt uppgång till 141 kronor och att aktien kan vara på väg in i en positiv trend.

Volymbalansen är positiv, det vill säga att kursen stiger på hög volym och faller på låg volym. Det stärker aktien på kort sikt. Aktien är negativ på insiders, men inte tillräckligt för att dra ned aktien från en köprekommendation.

Investtechs rekommendation: Köp

Holmen

Holmen B har stigit sedan aktien utmanade stöd nära golvet av en fallande trendkanal. Kursen har brutit den fallande trenden vilket i första hand indikerar en svagare nedgångstakt eller mer horisontell utveckling.

Det finns motstånd strax över dagens kurs mellan 260-272 kronor. Det signalerar att det kan finnas investerare som lockas ta ut eventuella vinster sedan uppgången från 219 kronor. Det bör i så fall ge en reaktion ned. Ett brott upp genom motstånden kommer däremot ge en köpsignal.

Insiderhandeln är svagt positiv efter köp rapporterade i augusti. Det stärker aktien. Bolaget offentliggör en delårsrapport den femte november vilket kan påverka den tekniska bilden.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -