Köpsignal i medicinteknik

Teknisk analys Trendpilarna för Stockholmsbörsen fortsätter att peka nedåt, även om det finns optimism om utvecklingen på kort sikt. Bland enskilda bolag signaleras köpläge i en medicinteknikaktie.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trend och fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras. Indexet har stöd vid 1 400 punkter och motstånd kring 1 520 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 58 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 40 punkter. Det indikerar övervikt av optimister på kort sikt, medan det är övervikt av pessimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 72 procent enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 

Elekta

Elekta B ligger i en fallande trendkanal vilket indikerar fortsatt svag utveckling. Det finns dock indikationer som motsäger en fortsatt negativ trendutveckling.

Kursen har marginellt brutit upp genom ett tidigare motstånd på 64 kronor och utlöst köpsignal från en dubbelbotten-formation. Signalen indikerar i första hand uppgång till 75 kronor eller mer, men köpsignaler från dubbelbotten-formationer signalerar ökad optimism vilket kan leda till ett trendomslag.

Volymbalansen är positiv, det vill säga att kursen stiger på hög volym och faller på låg. Det försvagar den negativa trenden på kort sikt.

Insiderhandeln är positiv efter köp rapporterade i september. Det stärker aktien.

Investtech eller närstående har innehav i aktien.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

 

Loomis

Loomis B ligger i en fallande trendkanal vilket signalerar att pessimismen bland investerare ökar och vidare negativ utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Kursen föll på hög volym under torsdagen. Det indikerar ökad osäkerhet bland investerare som inte är bekväma med att behålla aktien vid nedgång.

Kursen har forcerat en tidigare stödnivå på 208 kronor och utlöst säljsignal från en rektangelformation. Fortsatt nedgång till 193 kronor eller lägre indikeras. Kursen har stöd vid botten av trendkanalen och vid 184 kronor vilket kan ge en reaktion upp.

Insiderhandeln är negativ efter försäljningar rapporterade i juni och september. Det försvagar aktien.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Clas Ohlson

Clas Ohlson B har brutit en stigande trendkanal vilket indikerar en svagare stigningstakt eller mer horisontell utveckling.

Kursen ligger mellan stöd vid 126-120 kronor och motstånd mellan 132-138 kronor. Ett etablerat brott, helst i kombination med ökad volym, indikerar fortsatt utveckling i samma riktning.

Volymbalansen är negativ, det vill säga att kursen stiger på låg volym och faller på hög volym. Det försvagar den positiva trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -