Nu börjar Qualcomm utmana

Biometri (uppdaterad) Den amerikanska jätten Qualcomm tycks på allvar tar upp kampen med Fingerprint, rapporterar Breakit. Men Fingerprints vd tror inte på uppgifterna.

I början av veckan kom obekräftade uppgifter från ett antal branschsajter som gjorde gällande att den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi väljer bort svenska Fingerprint Cards i sin nya telefonmodell, Mi 5. Det rapporterar tech- och startupsajten Breakit.

I stället skulle Xiaomi ha valt att installera fingersensorer från den amerikanska jätten Qualcomm.

Bolagets vd Jörgen Lantto har tidigare avfärdat hotet från Qualcomm. I en intervju med nyhetsbyrån Direkt i juni sa han: "Vi upplever inte att kunder är på väg att lansera telefoner med Qualcomm-komponenter inom överblickbar framtid”.

Men natten mot onsdagen svensk tid kom, enligt Breakit, nyheter som ytterligare pekar mot att Qualcomm lanserar en utmanare till Fingerprint Cards redan i november. 

Affärssajten International Business Times återger en rad tekniska detaljer kring Xiaomis nya telefon läckt ut i förväg.

Jörgen Lantto säger nu till Breakit att han inte tror att Qualcomm lyckas få ut sina sensorer i år.

”Vi ser inga tecken på att Qualcomm ska lyckas få ut sina sensorer i telefoner i år. Tidigast under 2016 är vår uppfattning".

”Vi har betydligt mer trovärdiga källor än skvallersajter på nätet. Varje dag pratar vi med telefontillverkarna och deras modulleverantörer och vi ser inga tecken på att Qualcomm ska lyckas få ut sina sensorer i telefoner i år. Tidigast under 2016 är vår uppfattning”, säger han till Breakit.

Han påpekar att Qualcomm i första hand ska lansera en plattform som stödjer integrationen av fingersensorer.

”Det kan lika gärna bli vår eller någon konkurrents fingersensor som integreras på Qualcomms plattform. Att Qualcomm kallar sin plattform för ”Sense ID” gör att det lätt blir missförstånd”, säger Jörgen Lantto.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -