Husqvarna ska spara

Börs Husqvarna gör förändringar i tillverknings- och logistikstrukturen i Sverige, USA och Kina. Åtgärderna medför kostnader på cirka 150 miljoner kronor men ska på sikt spara 80 miljoner kronor per år.

Kostnaderna kommer att reserveras i koncernens resultat för det fjärde kvartalet 2015.

Förändringarna förväntas gradvis leda till årliga besparingar om cirka 80 miljoner kronor, med full effekt 2018.

"Kostnadssänkningarna kommer att utnyttjas för investeringar i lönsam tillväxt och för att mildra negativa valutaeffekter framöver", uppger Husqvarna.

Åtgärderna är en del av de tidigare kommunicerade avsikterna att definiera ytterligare kostnadssänkningar efter det Accelererade Förbättringsprogrammet.

Förändringarna bedöms leda till att närmare 80 medarbetare i produktionen påverkas. Personalreduktionen är planerad att genomföras under 2015 och 2016, efter förhandlingar med facket.

Husqvarna har även beslutat om investeringar i och en konsolidering av logistik- och lagerstrukturen i anslutning till produktionsanläggningarna i Orangeburg och McRae, USA, vilka kommer att genomföras gradvis under 2016 och 2017.

Vidare kommer, som tidigare kommunicerats, koncernens produktionsanläggning i Shanghai att konsolideras in i koncernens produktionsanläggning i Changzhou, Kina. Förändringen kommer att slutföras under 2016.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -