Bolaget du ska köpa – och aktierna att hoppa över

Börs Tidningen Affärsvärlden tipsar i sitt senaste nummer om köp i ett verkstadsbolag. Samtidigt stämplas tre aktier med vänta.

Den senaste tidens oro över Kina och fordonsindustrin har pressat Bulten. Vinsttillväxten håller dock i sig och Affärsvärlden ger rådet att köpa aktien med riktkursen 94 kronor på ett års sikt.

Tidningen menar att värderingsmultiplarna bland underleverantörerna, inte minst Bulten, kommit ned betydligt efter den senaste börsrekylen vilket gör aktien köpvärd. Vid nuvarande kurs handlas aktien till p/e 10 avseende 2016 års förväntade vinst enligt Affärsvärldens estimat vilket tillsammans med en direktavkastning på 5 procent är attraktivt.

Flera aktier får rekommendationen "vänta" i det senaste numret och en av dem är Gunnebo som inte rosat aktiemarknaden under sina nära två decennier på börsen. Aktien är fullvärderad och direktavkastningen på 2,5 procent lockar ingen menar tidningen som tror på bättre köptillfällen längre fram.

Även Lexington får rekommendationen vänta trots snabb tillväxt. Bolaget får ingen vidare utväxling på lönsamheten och värderingen lockar inte till köp.

Hälsovårdsbolaget Midsona är rätt positionerat men har inte hittat rätt väg framåt skriver Affärsvärlden och rekommenderar vänteläge i aktien.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -