Köpsignal i spelbolag

Teknisk analys Börsen är inne i en nedåtriktad trend men bland enskilda har köpsignal utlösts i ett spelbolag och ett investmentbolag. Däremot har en säljsignal uppstått i ett stort telekomföretag.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trend och fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras. Indexet har stöd vid 1 400 punkter och motstånd kring 1 520 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är nu 39 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 34 punkter. Optimismen har ökat något senaste veckan, men fortfarande är det klar övervikt av pessimister på både kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 72 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Lundbergföretagen

Lundbergföretagen B ligger i en stigande trend, vilket signalerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och köpintresset bland investerare ökar. Fortsatt uppgång innanför trendkanalen indikeras.

Aktien har brutit en fallande trend på kort sikt och har där flera stödnivåer strax under dagens kurs. På medellång sikt har aktien stöd vid 400 kronor och motstånd vid taket av trendkanalen.

Investtechs rekommendation: Köp

Netent 

Netent B ligger i en stigande trendkanal vilket signalerar ökad optimism bland investerare och vidare uppgång indikeras. Aktien steg under hög volym på måndagen vilket indikerar att investerare är villiga att gå upp i pris för att säkra aktien. Sammantaget är aktien tekniskt positiv på medellång sikt.

Positiv volymbalans är ett sundhetstecken för aktien. Det innebär att kursen stiger på hög volym och faller på låg volym. Det signalerar att köparna är aggressiva vid uppgång och säljarna passiva vid nedgång. Detta stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Ericsson

Ericsson B har brutit en fallande trendkanal vilket i första skedet indikerar en svagare nedgångstakt eller mer horisontell utveckling. Kursen utmanar motståndet vid 85 kronor. Där finns det historiskt säljare som kan frestas att ta ut vinster från senaste tidens uppgång. Det bör ge en reaktion ned.

Ett etablerat brott genom 85 kronor skulle däremot utlösa en köpsignal. Totalt sett är aktien svagt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -