USA planar ut

Konjunktur Markits inköpschefsindex för tjänstesektorn i USA i september och kvartalssiffrorna tyder på en bredare ekonomisk inbromsning efter den starka våren.

Markits inköpschefsindex för tjänstesektorn i USA sjönk till definitiva 55,1 i september, jämfört med 56,1 föregående månad, rapporterar Bloomberg News. Enligt preliminära data sjönk inköpschefsindex till 55,6.

Det samlade inköpschefsindexet (Composite PMI) sjönk till 55,0 i september, jämfört med 55,7 föregående månad. Preliminärt angavs 55,3.

Markits chefekonom Chris Williamson sade i en kommentar att den amerikanska ekonomin bromsade in under det tredje kvartalet, enligt PMI-undersökningarna, till omkring 2,2 procents BNP-tillväxt.

Han noterade att det till stor del innebär en återbetalning efter den starka tillväxten under det andra kvartalet, vilket antyder att ekonomin planar ut mot en mer måttlig tillväxttakt i linje med det långsiktiga genomsnittet.

"För närvarande är det fortsatt oklart huruvida tillväxten kommer att dämpas ytterligare när vi går in i fjärde kvartalet. Men med avtagande inflationstryck har beslutsfattarna kanske visst andrum att utvärdera omfattningen av en inbromsning", sade han.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -