Microsoft väntas släppa mobil med ögonigenkänning

Biometri Bland de nyheter som Microsoft väntas komma med under tisdagen finns bland annat en funktion som möjliggör upplåsning av telefonen med hjälp av ögonigenkänning.

Microsoft ska under tisdagen vid ett event presentera flera nyheter med koppling till det nya operativsystemet Windows 10. Bland de föremål som väntas presenteras finns enligt nättidningen Business Insider bland annat en ny version av bolagets surfplatta Surface med namnet Pro 4, en uppdaterad version av armbandet Band och en uppdaterad Xbox.

Uppgifterna gör också gällande att Microsoft kommer att presentera två nya smarta telefoner, med namnen Lumia 950 och Lumia 950XL. Den mindre av telefonerna kommer enligt uppgift att ha en 5,2-tumsskärm medan den större XL-versionen får en 5,7-tumsskärm.

En nyhet som väntas i telefonerna är funktionen Windows Hello, som möjliggör upplåsning av telefonen med hjälp av igenkänning av användarens iris. En kamera utvecklad av Intel, med namnet Real Sense, fungerar tillsammans med Windows Hello för pc och enligt Business Insider verkar det som om Microsoft har gjort något liknande med de nya Lumiatelefonerna.

På ett läckt foto av Lumia 950XL syns vad som enligt nättidningen är en iriskamera, som skulle kunna användas för att låsa upp telefonen.

Microsofts event börjar klockan 16 svensk tid på tisdagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -