VW-krisen rör inte Ferrari

Börs Det ras i värderingen av europeiska biltillverkare som Volkswagenskandalen har lett till förefaller inte påverka potentiella köpare av Ferrariaktier. Delar av bolaget börsnoteras senare i oktober.

Initialt verkar den pågående börsintroduktionen vara minst 10 gånger övertecknad och ordföranden Sergio Marchionne ser ut att nå den värdering om 10 miljarder euro han eftersträvat, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till anonyma källor.

Sergio Marchionne, som också basar för ägaren Fiat Chrysler, har länge argumenterat för att Ferrari ska värderas som en lyxprodukttillverkare, inte som en ordinär billfabrikant. Som sådan skulle bolaget kunna värderas till i storleksordningen 20 gånger vinsten, inte som andra biltillverkare till ensiffriga multiplar.

Enligt de preliminära planerna ska Fiat Chrysler under andra halvan av oktober börsnotera motsvarande 10 procent av Ferrari på New York Stock Exchange.

I början av nästa år ska sedan bolagets återstående 80 procent delas ut till Fiat Chryslers aktieägare. Ferrarigrundaren Enzo Ferraris son Piero Ferrari behåller sin andel om 10 procent.

Något introduktionspris har ännu inte spikats.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -