Precise bortvalt – men ser inget trendbrott

Börs Precise Biometrics vd vill inte kalla det ett trendbrott när bolagets produkt nu för första gången inte finns med i samma telefon som Fingerprint Cards integreras i. Aktien är dock kraftigt ner på nyheten.

Precise Biometrics har inte sin produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise Biomatch Mobile, med i LG:s nya Android smartphone V10.

Det säger Precise-vd:n Håkan Persson till Nyhetsbyrån Direkt efter att samarbetspartnern Fingerprint Cards uppgett att deras sensor har integrerats i LG:s V10.

"Vi är inte med i den här specifika modellen, där LG har valt att arbeta med en lokal leverantör som de har haft en lång relation med", säger han.

Nyheten sticker därmed ut i den senaste tidens nyhetsflöde inom biometrisektorn, där Precise Biometrics varit med i varje modell som Fingerprint Cards har levererat till.

Är det här ett trendbrott?

"Nej, det är inget trendbrott som vi ser det. Avtalet med FPC gör det möjligt för bolaget att använda vår produkt, men just i det här specifika fallet har telefontillverkaren valt att använda en annan leverantör. Därmed inte sagt att det kommer att vara så i framtida modeller. Varje telefon är en ny kamp", säger Håkan Persson.

Han påpekar också att LG har integrerat Precise Biomatch i sin nyligen lanserade Google Nexustelefon 5X.

Den senaste tidens kraftiga volymtillväxt inom fingeravtrycksteknologimarknaden ligger i linje med den plan som Precise Biometrics har.

"Det är alltid svårt att säga när saker och ting tar fart, men vi hade förväntat oss att det skulle bli en tillväxt under andra halvåret i år och så här långt har det ju blivit det", säger Håkan Persson.

Står ni fast vid målet att visa ebitda-vinst fjärde kvartalet?

"Det kvarstår, det har vi ingen anledning att ändra. Jag skulle vilja säga att vi utvecklas i förhållande till den plan vi har lagt. Sedan ser vi ju volymerna först när våra samarbetspartners rapporterar sina volymer till oss, men det är positivt att se FPC:s utveckling. Fram till nu har vi ju varit med i alla förutom den här modellen från LG", säger Håkan Persson.

Inklusive de releaser som skett under det tredje kvartalet är Precise hittills med i över 30 modeller från 15 olika tillverkare.

Vid klockan 14.45 på torsdagen var Precise Biometrics-aktien ner 3,6 procent på Stockholmsbörsen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -