Köpvärda aktier i april – så gick det

Utvärdering Börsen har haft en fortsatt mycket svag utveckling senaste sex månaderna men och flertalet aktier på "köpvärda lista" har gått ned.

I snitt har våra tio köpvärda aktier i april backat med 8,7 procent till och med tisdag eftermiddag. Under samma period har börsens totalindex tappat 12,6 procent.

Sedan listan presenterades har de globala konjunkturutsikterna försämrats vilket också avspeglats i den mer konjunkturkänsliga inslagen på listan.

B&B Tools och Gränges backade med över 24 procent vardera under perioden. B&B Tools lämnade listan inför juli månad och två månader senare tog vi även ut Gränges.

Bästa aktie var Betsson som steg nära 37 procent.

I samband med att aprillistan presenterades valde vi att ut Hennes & Mauritz samt Orexo. Sett i backspegeln var det korrekta byten och bägge dessa aktier har underpresterat mot index sedan dess. Utan bytet hade snittet på listan bara överpresterat med 1,5 procentenheter mot index istället för 4,1 procentenheter.

Utvecklingen för aktierna på april månads lista, inklusive eventuella utdelningar (jämförelseindex inkluderar utdelningar):

SEB -12,9%
B&B Tools -24,8%
Indutrade -1,0%
Peab -13,4%
NCC -15,9%
Diös -14,8%
Husqvarna -14,5%
Betsson 36,8%
Inwido -1,7%
Gränges -24,6%
SNITT -8,7%
OMXSGI -12,6%
Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -