Google använder Fingerprint

Börs Fingerprints touchsensor ingår i två nya Google-telefoner som presenterades i San Francisco på tisdagen. Även Precise Biometrics teknik är integrerad i de två modellerna.

Fingerprints touchsensor FPC1025 ingår i Googles två nya smarta Nexus-telefoner som tillverkas av LG och Huawei. Det framgår av ett pressmeddelande.

Google offentliggjorde på tisdagen två Nexus smartphones, Nexus 5X som tillverkas av LG, och Nexus 6P som tillverkas av Huawei på ett event i San Francisco.

Redan erhållna samt förväntade intäkter för 2015 som är hänförliga till försäljning av FPC1025 relaterat till dessa telefonmodeller är inkluderade i FPC:s kommunicerade försäljningsprognos om omkring 2,5 miljarder kronor för 2015.

Även Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise Biomatch, har genom samarbetet med Fingerprint Cards integrerats i de två telefonerna.

Integrationen ger licensintäkter med start under tredje kvartalet 2015, skriver Precise. Värdet av licensintäkterna är baserat på antalet sensorer som Fingerprint levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget, skriver Precise.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -