Köpsignal i biometriraket

Teknisk analys Trenden för Stockholmsbörsen pekar klart nedåt och fallen kan dessutom komma i snabbare takt än tidigare. Bland enskilda aktier ser det i nuläget gynnsamt ut att köpa i ett populärt biometribolag.

OMX Stockholm 30

 

OMX Stockholm 30 har brutit den fallande trenden nedåt. Brottet öppnar för en starkare nedgångstakt. Indexet har också brutit ned genom stödet vid 1 400 punkter. Vidare nedgång indikeras och nu är det motstånd vid 1 400 punkter. Det finns stöd vid 1 330 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är nu 29 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 33 punkter. Det är därför klar övervikt av pessimister på både kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 71 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -1,8 procent i september och +0,7 procent i oktober.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 

Precise Biometrics

Precise Biometrics har brutit en stigande trendkanal. Aktien har stigit över 300 procent sedan mitten av maj och det är naturligt att aktien inte klarar av att hålla samma uppgångstakt. Sedan toppen vid 7,10 kronor har aktien fallit under låg volym. Det indikerar att det är få investerare som vill gå ned i pris för att sälja aktien, vilket är positivt.

Aktien ligger nära stöd vid 4,80 och har motstånd vid 7 kronor. Ett etablerat brott genom någon av dessa nivåer, helst i kombination med hög volym, kommer indikera fortsatt utveckling i samma riktning.

Närheten till stödnivån vid 4,80 kronor gör att dagens kurs kan vara en god ingångskurs sett ur risk/reward perspektiv.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

 
 
Nordnet

Nordnet B ligger i en fallande trendkanal vilket indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och köpintresset är avtagande. Kursen har i kombination med hög volym brutit en tidigare stödnivå vid 31,60 kronor. Det signalerar ökande osäkerhet vilket leder till att innehavare av aktien är villiga att gå ned i pris för att sälja.

Närheten till stöd vid botten av trendkanalen och vid 28,20 kronor kan ge en reaktion upp medan ett brott kommer indikera fortsatt svag utveckling.

Insiderhandeln är negativ efter en insiderförsäljning rapporterad i september. Detta försvagar aktien.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 
 
SSAB A

SSAB A har brutit en fallande trend vilket indikerar en starkare nedgångstakt. Brottet har skett i kombination med hög volym vilket signalerar en ökad osäkerhet bland investerare som går ned i pris för att kunna sälja aktien.

Aktien är översåld och vi bör se en uppgång i RSI-kurvan innan aktien kan vända uppåt.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -