På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Hälsobolag rasar efter giftlarmet

Börs Livsmedelsverket varnar i dag små barn för att äta riskakor på grund av höga halter arsenik. Det får bolaget bakom varumärket Friggs att falla tungt under morgonen.

Midsona backar 6 procent under den inledande handeln på tisdagens Stockholmsbörs. På tisdagen har Livsmedelsverket skickat ut en varning om höga halter av arsenik i riskakor.

"För att undvika ett alltför högt intag av arsenik rekommenderar Livsmedelsverket tillsvidare att barn under 6 år undviker riskakor och risdrycker", skriver Livsmedelsverket.

Midsonas varumärke Friggs tillverkar och säljer riskakor.

Lennart Svensson är finanschef vid Midsona.

"Vi har precis fått informationen, och vår regulatoriska avdelning analyserar nu informationen som vi har fått från Livsmedelsverket", säger han till Nyhetsbyrån Direkt, utan att vilja uppge hur stor del av Midsonas omsättning eller rörelseresultat som kommer från riskakor.

Midsona säljer riskakor i Sverige, Finland och Danmark, men inte i bolagets fjärde verksamhetsland Norge, säger han vidare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -