Köpsignal i telekomaktien

Teknisk analys Stockholmsbörsen trendar nedåt och pessimismen dominerar på både kort och lång sikt. Bland enskilda aktier tittar vi denna vecka på telekombolagen – och hittar ett köp, en neutral och en säljsignal.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trend på medellång sikt och vidare nedgång inom trendkanalen indikeras. Det finns stöd vid 1 400 punkter och motstånd vid 1 520 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex har stigit och är nu 39 punkter. Det långsiktiga hausseindexet är 34 punkter. Fortfarande finns en klar övervikt av pessimister på både kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 64 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Även andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -1,8 procent i september och +0,7 procent i oktober.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 

Tele2

Tele2 B har brutit ned genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt eller inledningen av en mer horisontell utveckling. Aktien testar stödet vid 80 kronor. Detta kan ge en reaktion uppåt medan brott på stödet kommer att utlösa en säljsignal.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

 

Telenor

Telenor visar fin utveckling innanför en stigande trend men kämpar med att bryta upp genom motståndet vid 166 kronor.

Aktien har också givit säljsignal från en dubbel-topp-formation, och även om kursen har stigit något efter att kursmålet på 159 kronor nåddes så signalerar formationen om fortsatt negativ utveckling. Kurser över 168 kronor skulle neutralisera säljsignalen.

Därmed indikerar trenden uppgång medan formationen signalerar nedgång. Aktien anses därmed tekniskt netural.

Investtechs rekommendation: Neutral

 

Telia Sonera


TeliaSonera har brutt den stigenda trenden vilket indikerar en svagare stigningstakt. Aktien har också givit säljsignal efter ett brott ut en rektangelformation och vidare nedgång till 43 kronor eller lägre indikeras.

Kursen testar nu stödet vid 46,60 kronor. Detta kan ge en reaktion uppåt men i så fall finns motstånd kring 47,80 kronor. Skulle kursen brtya igenom någon av dessa nivåer signalerar det vidare utveckling i samma riktning.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -