Aktierna som givit köpsignal

Teknisk analys Stockholmsbörsens stigande trend är bruten och kring höstens utveckling dominerar pessimisterna. Bland enskilda aktier ges nu köpsignal i två bolag.

OMXS30

OMX Stockholm 30 har brutit den stigande trenden på medellång sikt och stödet vid 1 520 punkter. Indexet har stöd vid 1 400 punkter och motstånd vid 1 520 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 27 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 34 punkter vilket indikerar en övervikt av pessimister på både kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 63 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -1,8 procent i september och +0,7 procent i oktober.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 

Bahnhof

Bahnhof befinner sig i en stigande trendkanal vilket signalerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och optimismen bland investerare ökar. Aktien har gett en köpsignal från en rektangelformation efter brottet upp genom 112 kronor och vidare uppgång till 123 kronor eller mer indikeras.

Positiv volymbalans, det vill säga hög volym på uppgång och låg volym på nedgång, signalerar att få investerare är villiga att gå ned i pris för att sälja medan köparna är villiga att gå upp i pris för att komma in i aktien. Detta stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Loomis

Loomis har brutit den stigande trendkanalen och fått en rekyl upp efter att ha utmanat en stödnivå på 208 kronor. Dagens nivå kan vara en god ingångskurs då aktien ligger nära ett bra stöd vilket gör att nedsidan anses vara låg. RSI-kurvan har vänt upp vilket signalerar om ett positivt momentum i aktien.

Volymbalansen är negativt vilket är ett svaghetstecken på kort sikt och därmed ges en svag köprekommendation i dagsläget.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

 

AAK

AAK har marginellt brutit ned genom golvet av en stigande trendkanal. Detta indikerar i första hand en svagare stigningstakt. Volymutvecklingen är negativ vilket visar att köparna börjar bli passiva, medan säljarna är villiga att gå ned i pris för att sälja. Detta i kombination med att aktien är översåld signalerar fortsatt svag utveckling.

Maximalt negativ insiderhandel efter försäljningar rapporterade i juli och augusti försvagar aktien.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -