Köpsignal i forskningsbolag

Teknisk analys Pessimisterna tycks nu ta över taktpinnen på börsen men i ett forskningsbolag har en köpsignal uppstått.

OMX Stockholm 30

 

OMX Stockholm 30 har brutit den stigande trenden på medellång sikt, liksom stödet vid 1 520 punkter. Indexet har stöd vid 1 400 punkter och motstånd vid 1 520 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 21 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 34 punkter vilket indikerar en stor övervikt av pessimister på både kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 62 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -1,8 procent i augusti och september.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 

Karo Bio

 

Kario Bio har brutit upp genom taket av en stigande trendkanal vilket signalerar en starkare stigningstakt. Aktien saknar därmed motståndsnivåer och har stöd vid 30 kronor.

Aktien har en positiv volymbalans, dvs. hög volym under dagar med uppgång och låg volym under dagar med nedgång. Detta är ett sundhetstecken och indikerar att köparna är villiga att gå upp i pris för att köpa aktien medan säljarna är passiva. Investtech eller närstående har innehav i aktien. 

Investtechs rekommendation: Köp

 

TeliaSonera 

 

TeliaSonera har brutit ned genom golvet av en stigande trendkanal. Aktien har gett en säljsignal från en rektangelformation vilken signalerar vidare nedgång till 43,36 kronor eller lägre. Samlat är aktien svagt negativ på medellång sikt.

Aktien testar nu stödet vid 46,60 vilket kan ge en reaktion upp medan ett etablerat brott genom stödet indikerar fortsatt svag utveckling.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Com Hem Holding

 

Com Hem Holding AB har brutit ned genom golvet av en stigande trendkanal. Aktien har utlöst en säljsignal från en dubbel-topp-formation vid brottet ned genom 72,50 kronor. Det finns ett motstånd vid 72,50 och stöd vid 46,40 kronor.

Negativ insiderhandel, efter flera försäljningar rapporterade i augusti, försvagar aktien. Negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -