Scandi Standard vänder till vinst

Kvartalsrapport Kycklingföretaget Scandi Standard gör en rejäl vändning och redovisar vinst i andra kvartalet.

Scandi Standard redovisar ett resultat efter skatt på 45,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2015 (-48,2). Resultatet per aktie uppgick till 0:76 kronor (-0:95).

Nettoomsättningen uppgick till 1.341 miljoner kronor (1.303).

Rörelseresultatet blev 72,8 miljoner kronor (36,9).

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 77,0 miljoner kronor (76,3) och det justerade resultatet efter skatt till 49,0 miljoner kronor (22,2)

"Nettoomsättningen och rörelseresultatet i kvartalet visade i stort sett samma utveckling som i första kvartalet med god försäljningstillväxt och förbättrat justerat rörelseresultat och marginal i Sverige och Danmark, vilket kompenserade för en fortsatt svag utveckling i Norge", skriver vd Leif Bergvall Hansen i halvårsrapporten.

I Sverige gynnades bolaget av stark efterfrågan, inte minst för nyligen lanserade produkter, samt en förbättrad mix. Genomförda effektivitetsförbättringar bidrog också.

På den danska marknaden fortsatte den lokala prispressen under kvartalet, men kostnadsbesparingar och ökade exportvolymer verkade i motsatt riktning.

Tuffare var det alltså i Norge, där marknaden för kycklingprodukter minskade med 4 procent jämfört med samma period i fjol. Det ändå var en mindre minskning än de 13 procent som marknaden krympte under årets första kvartal.

"Hela industrin kännetecknades av höga lager. Rörelseresultatet för den norska verksamheten påverkades negativt av kampanjer och en högre andel av försäljningen inom frysta produkter", skriver vd:n, som tror på en återhämtning i Norge, vars tidpunkt dock är svår att specificera.

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 77,0 miljoner kronor (76,3) och det justerade resultatet efter skatt blev 49,0 miljoner kronor (22,2) för det andra kvartalet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -