SCA möblerar om

Börs Hygien- och skogsjätten har beslutat att dela upp bolaget i två divisioner, en Hygiendivision och en Skogsindustridivision.

Uppdelningen vidtas för att "ytterligare öka fokus på koncernens båda verksamheter", uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Skogsindustridivisionen kommer att innehålla samtliga skogsindustriella verksamheter samt all skogsmark som idag ägs av SCA. Arbetet med denna sammanslagning kommer nu att påbörjas.

"Det finns betydande synergier mellan skogsindustrin och skogsmarksägandet. SCA:s skogsindustriverksamhet har en välintegrerad värdekedja med produktionsanläggningar koncentrerade till norra Sverige i anslutning till skogsinnehavet", skriver SCA.

Beslut har även tagits att investera i ökad kapacitet för massaproduktion inom skogsindustriverksamheten.

Inom Hygiendivisionen kommer verksamheterna inom mjukpapper för storförbrukare och inom inkontinensprodukter i Europa och Nordamerika omorganiseras till två affärsenheter, Away from Home Professional Care och Incontinence Care.

Därtill blir Latinamerika en ny affärsenhet, och en projektorganisation tillsätts med uppgift att optimera och effektivisera logistikflöden.

"Den nya organisationen ger förutsättningar för ökad effektivitet, innovationstakt och lönsam tillväxt för vår globala hygienverksamhet, som idag utgör cirka 85 procent av koncernens omsättning", säger Magnus Groth, vd för SCA.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -