Nedgången har lockat fram insiderköpare

Nyheter i korthet Det är inte aktuellt att slå ihop Industrivärden och Lundbergs, Skånska byggvaror på väg mot börsen och veckans börsnedgång har lockat fram insiderköpare.

Finansieringskris. Sacos samhällspolitiske chef, Robert Boije, varnar för att en svår finansieringskris väntar den offentliga sektorn, men tycker inte att något av blocken har en trovärdig politik inför väljarna. (DI Debatt)

Insiderköp. Börsnedgången i veckan har lockat fram insiderköpare, efter att försäljningar hittills i år har dominerat bland börsbolagens insynspersoner. (DI)

Avlyssning. Enligt Fredrik Lundberg ägnar Industrivärden, där han är ordförande, ingen tid åt den påstådda avlyssningen. Polisutredning pågår däremot. (DI)

Lundberg funderar. Fredrik Lundberg funderar sändigt om jämt på hur Industrivärden och Lundbergs ska fungera sida vid sida, men att slå ihop dem är inte aktuellt. (SvD; DI)

Mot börsen. Riskkapitalbolaget Polaris, med Industrivärdens tillförordnade vd Bengt Kjell som ordförande, överväger att börsnotera sin bygghandelskedja Skånska Byggvaror. Även Perstorp överväger börsen, enligt veckans halvårsrapport. (DI)

Höga EQT-avgifter. EQT:s nya fond har, som en följd av traditionell procentsats i kombination med ovanligt stort kapital, avgifter på nästan en miljard kronor per år. Verksamhetschefen Johan Bygge betecknar det som marknadsmässigt. (SvD)

Skärpta terrorlagar. Regeringen ska utvidga och skärpa lagarna mot terrorism, enligt inrikesminister Anders Ygeman. (DN Debatt)

Olika syn på börsoron. En rundringning till några svenska börs-vd:ar ger en splittrad syn på den kinesiska börsturbulensen. (SvD)

SD uppåt. Stödet för Sverigedemokraterna fortsätter att öka i Ipsos senaste väljarbarometer, till 17,8 procent. Att partiet har en profilfråga, invandring, som väljarna rankar allt högre är den viktigaste förklaringen, enligt David Ahlin, opinionschef på Ipsos. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -