Meda överväger sälja i USA

Börs Meda överväger en försäljning av sin amerikanska verksamhet, Meda Pharmaceuticals, i ljuset av den senaste tidens höga förvärvsaktivitet i läkemedelssektorn i landet.

Det rapporterar Bloomberg News, med hänvisning till icke namngivna källor med insyn i ärendet.

Enligt uppgifterna arbetar Meda med Rothschild i diskussionerna kring en potentiell försäljningsprocess, som kan komma att dra igång så snart som i september.

En potentiell affär uppges kunna komma att värderas till 1 miljard dollar, och väntas då främst komma att dra till sig intresse från läkemedelsbolag med inriktning på respiratoriska behandlingar.

Meda kan komma att använda pengarna från en försäljning till att minska skuldsättningen och söka andra förvärv, enligt uppgiftslämnarna. Ytterligare expansion i USA hade krävt signifikanta resurser, påpekade en av källorna.

Medas USA-verksamhet, som går under namnet Meda Pharmaceuticals och säljer produkter såsom nässpray och astmabehandlingar, bidrog med 16 procent av försäljningen under 2014, skriver Bloomberg News.

Paula Treutiger, ir-chef på Meda, och styrelseordförande Martin Svalstedt uppger båda i kommentarer till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagskvällen att Meda aldrig kommenterar rykten.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -