Fingerprints sköna besked

Kvartalsrapport Biometribolaget vänder från förlust till ett starkt plusresultat i andra kvartalet. Omsättningen krossar också den egna prognosen.

Fingerprint Cards, som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning, redovisar ett rörelseresultat om 65,4 miljoner kronor (-44,9).

Nettoomsättningen uppgick till 445 miljoner kronor (44,0). Bolagets prognos inför det andra kvartalet var att omsättningen skulle uppgå till omkring 390 miljoner kronor.

Bruttoresultatet landade på 159 miljoner kronor (13,2), motsvarande en bruttomarginal på 36 procent (30).

Resultatet efter skatt var 65,4 miljoner kronor för det andra kvartalet (-44,9). Resultatet per aktie blev till 1:12 kronor (-0:79).

Fingerprint Cards höjer också prognosen för försäljningen 2015 och räknar nu med att den blir omkring 2,5 miljarder kronor. Tidigare prognos var "omkring 2,2 miljarder kronor".

Därutöver preciseras vad bolaget tror sig omsätta under det tredje kvartalet: 860 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt på 1.200 procent jämfört med tredje kvartalet i fjol.

Rörelseresultatet under tredje kvartalet väntas förbättras jämfört med det andra kvartalet.

Tidigare har Fingerprint bedömt att bolaget ska generera ett positivt rörelseresultat från och med det andra kvartalet och därefter. Det infriades nu för det andra kvartalet som gav ett rörelseresultat på 65,4 miljoner kronor.

Bolaget förutser i nuläget inget ytterligare externt kapitalbehov trots den kraftiga volymökningen som väntas under återstoden av året.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -