Dubbla köpsignaler

Teknisk analys Snittet för Stockholmsbörsen under augusti och september har historiskt varit negativt men på längre sikt är trenden positiv. Bland enskilda aktier har köpsignaler har lösts ut i två bolag.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 rör sig i en stigande trend på lång- och medellång sikt. Indexet har en möjlig omvänd huvud-skuldra-formation under utveckling och brott över motståndet vid 1 648 punkter skulle signalera fortsatt uppgång. Det finns stöd vid cirka 1 520 punkter och motstånd kring 1 720 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 61 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 51 punkter. Det indikerar en övervikt optimister på kort sikt och en jämvikt mellan optimister och pessimister på lång sikt.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på –1,8 procent i augusti och september.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

 

Wallenstam B

Wallenstam rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Aktien har brutit motståndet vid 66,30 kronor vilket indikerar vidare uppgång.

Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt och vid eventuella reaktioner tillbaka ligger det stöd vid 66,30 kronor.

Insiderscoren är maximalt positiv efter flera köp under våren och sommaren.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Consilium B

Consilium ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt och uppsidan är utan motstånd. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid 106 kronor.

Insiderscoren är svagt positiv.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Tethys Oil

Tethys Oil ligger i en fallande trend och vidare nedgång innanför den indikeras. Vid reaktioner upp finns det motstånd vid taket i trendkanalen och vid 53 kronor. På lång sikt har aktien givit säljsignal från en huvud-skuldra-formation och ytterligare nedgång till 31,60 kronor eller lägre indikeras.

Negativ volymutveckling på kort sikt försvagar aktien. Låg volym på uppgång indikerar att få investerare vill gå upp i pris för att köpa aktier.

Insiderscoren är neutral. Tethys publicerar sin delårsrapport för andra kvartalet 2015 på tisdag den 18 augusti.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -