Positivt resultat får Oasmia att rusa

Börs (Uppdaterad) Oasmias aktie sköt iväg rakt uppåt vid öppningen på Stockholmsbörsen, efter att ha redovisat positiva resultat från en läkemedelsstudie.

Oasmia redovisar positiva resultat från en jämförande studie med sitt cancerläkemedel Paclical, och Abraxane som marknadsförs av Celgene.

Resultaten visar att båda produkterna har en liknande farmakokinetisk profil. Studien utfördes på kvinnor som drabbats av metastatisk bröstcancer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi anser att vår teknologi är mycket bättre än Abraxane, eftersom den ökar lösligheten för paklitaxel i vatten, kommenterar Margareta Eriksson, Vice president of Clinical Development hos Oasmia.

Oasmia tror att dessa data kommer att stärka dess framtida tillväxt jämfört med konkurrenter inom onkologisektorn, framgår det vidare.

Preliminära resultat från studien visar att det vattenlösliga och lösningsfria cancerläkemedlet Paclical och det världsledande läkemedlet Abraxane uppvisar i stort sett identiska koncentrationskurvor för totalt och fritt paklitaxel efter intravenös infusion av 260 mg/m2, vilket antyder att effektiviten är likvärdig för de båda läkemedlen, uppger bolaget.

Oasmia stängde i 17,80 kronor på måndagen och öppnade 2 kronor upp till 19,80 när tisdagens handeln inleddes på Stockholmsbörsen. Som högst handlades aktien i 21 kronor men efter en timme hade den sjunkit tillbaka något och var vid klockan 10 upp omkring 8 procent, till 19,20 kronor, jämfört med måndagens stängningskurs.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -