Tsipras: Partiet får avgöra min framtid

Grekland Greklands premiärminister Alexis Tsipras föreslår att hans Syriza-parti ska hålla en extrakongress i september, där medlemmarna får avgöra om han bör lämna sin post.

Det sade han i ett tal inför partimedlemmar på torsdagen, enligt Bloomberg News.

Tsipras sade att de som tycker att han bör lämna regeringen, och att en annan premiärminister vore bättre, bör säga det.

I talet försvarade premiärministern uppgörelsen med kreditgivarna och sade att det inte fanns något annat möjligt alternativ. Han sade också att det grekiska folkets nej i folkomröstningen inte innebar något mandat att lämna euron och återinföra drachman.

"Vissa säger att det grekiska folkets nej inte handlade om att ge stöd under förhandlingarna för ett bättre avtal, utan ett mandat för uppbrott och ja till drachman. Det var inte fallet", sade Alexis Tsipras.

Han föreslog också att Syriza-partiet ska hålla en intern omröstning på söndag där partiföreträdarna får avgöra om han inte borde ha undertecknat avtalet den 12 juli.

"Vänsterns regering kommer antingen stödjas av vänsterns lagstiftare eller sänkas av vänsterns lagstiftare", sade Alexis Tsipras.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -