På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Rekordstark bygghandel

Handel Kallt juniväder och planerad sänkning av ROT-avdraget bidrog till försäljningserkord i juni.

Bygg- och järnhandelns försäljning steg med 16,4 procent i juni, mätt för jämförbara enheter och i löpande priser. Detta innebär att försäljningen stigit med 9,5 procent hittills i år.

Det framgår av Bygg- och Järnhandlarnas månadsindex.

Den starka juniförsäljningen förklaras av två extra försäljningsdagar samt ett kallt och ostadigt juniväder. Den planerade sänkningen av ROT-avdraget har sannolikt också bidragit till att fler hushåll passar på att komma ingång med renoveringar medan avdraget fortfarande är 50 procent.

HUI mäter månadsvis försäljningen i bygg- och järnhandeln på uppdrag av Bygg & Järnhandlarna. Indexet baseras på försäljningsuppgifter från Bauhaus, Beijer Byggmaterial, Byggtrygg, Bygma, Derome, Karl Hedin, K-Rauta, Optimer och Woody Byggghandel som sammantaget omsätter cirka 30 miljarder per år.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -