Gazprom stänger kran till Ukraina

Nyheter i korthet MP öppnar upp för samarbeten över blockgränserna, SD försöker locka barnfamiljer och Gazprom stoppar gasleveranser till Ukraina.

MP öppnar dörr. Miljöpartiet är öppet för samarbeten över blockgränserna, och det gäller även i regeringsställning. Infrastruktur, skola och landsbygd är tre viktiga samarbetsområden. (DN)

Nej till AP-reform. Folkpartiet kommer inte att medverka till att det inrättas en ny AP-pensionsmyndighet, skriver FP-företrädare på DI debatt. Pensionspengar ska inte användas för att förverkliga politiska önskelistor. (DI)

Industriråd på plats. Volvos tidigare vd Olof Persson blir en av fyra rådgivare till regeringen för att utveckla industrin. Därmed blir det inte en enda "industrikansler". (DI)

SD breddar. Med reformer för 1 miljard kronor riktade till barn och föräldrar vill Jimmie Åkesson bredda SD:s politik för att locka fler väljare. (DN)

"Rösta nej". Greklands premiärminister Alexis Tsipras har backat men ändå inte blåst av söndagens folkomröstning, där han uppmanar folket att säga nej. (DN)

Ingen gas. Ryska Gazprom har stoppat leveranserna av naturgas till Ukraina med omedelbar verkan. Beskedet kom efter att prisförhandlingarna brutit samman. (DN)

Skolbolag till börsen? EQT överväger att återföra sitt skolbolag Academedia till börsen. Avgörande är hur det går för nykomlingen Capio. (DI)

Oljefond. Den norska oljefonden överväger efter kritik från AP4 och Aktiespararna att börja delta på svenska bolagsstämmor. (DI)

Coop investerar. Icas och Axfoods konkurrent Coop ska investera 1 miljard kronor i butikerna under de närmaste tre åren, enligt vd Sonat Burman-Olsson. (DI)

Northland. LKAB:s styrelse har, tvärtemot vad Anders Sundströms debattartikel i onsdagens DI antyder, undersökt förutsättningarna för att bryta järnmalm i Pajala. Sådana förutsättningar saknas dock, enligt näringsminister Mikael Damberg (S), som kritiseras i debattartikeln för passivitet. (DI)

Robur vs Aktiespararna. Aktiespararna är förtegna om hur de ska hantera ARN:s beslut att inte ta upp tvisten mot Robur om "dolda indexfonder". Carl Rosén, vd, nämner att föreningen har två månader på sig att begära omprövning av beslutet. "Om vi kommer att göra det vet jag inte", säger han. (DI)

Wolf om Robur-tvist. Swedbanks vd Mikael Wolf bedömer att tvisten med Aktiespararna om dolda indexfonder i Robur har påverkat Swedbanks varumärke. I en SvD-intervju talar han även om bland annat Greklandskrisen, där kunderna sitter still i båten. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -