Statsbankrutt betyder inte Grexit

Nyheter i korthet Skuggdirektionen anser att räntan ska hållas oförändrad. Och en statsbankrutt betyder inte nödvändigtvis att Grekland lämnar EMU.

Gruvhopp. Anders Sundström, före detta näringsminister (S), kritiserar Mikael Damberg, näringsminister (S), för regeringens bristande engagemang i järnmalmsgruvan utanför Pajala, där en finansieringsuppgörelse finns på plats bland svenska industrialister. (DI Debatt)

Ubåtshopp. Saabs vd Håkan Buskhe hoppas fortfarande på en australisk ubåtsorder, och hoppas även på ubåtsexport till Polen, Holland och Norge efter Sveriges ubåtsorder på tisdagen. (DI)

Skuggdirektionen. Skuggdirektionen anser att räntan ska hållas oförändrad på torsdagen och att programmet för köp av statspapper bör löpa vidare i oförändrad form. (DI)

Euron. En statsbankrutt är inte detsamma som att Grekland lämnar EMU, enligt Lars Calmfors. (DN kolumn)

Miljardär. Den värmländska tidningskoncernen NWT:s Schibstedinnehav är efter kursuppgång värt cirka 2 miljarder kronor. NWT-storägaren Lars Ander är inte främmande för en avyttring av Schibstedägda Aftonbladet till Bonnier. (DI)

Kappahls avgångsvederlag. Avgångsvederlaget för Kappahls sparkade vd Johan Åberg blir motsvarande 9,4 miljoner kronor, baserat på två gånger grundårslönen som är 4,7 miljoner kronor. (DI)

Lämna uppdrag. Anders Narvinger är ordförande i fyra börsbolag: Alfa Laval, Capio, Coor och ÅF, och har därtill ett par uppdrag som ledamot. "Nu måste han rimligen lämna uppdrag", anser DI:s Anders Hägerstrand i en krönika. (DI)

Wallenberg. Wallenbergarvtagaren Peter Wallenberg Jr hävdar efter en paneldiskussion i Almedalen om vård att osäkerheten kring vinster i välfärden lett till att ingen vågar investera i välfärdsbolagen. (SvD)

Arbetsinvandrare. Arbetskraftsinvandrare är en utsatt grupp och det är dags att se över och förbättra skyddet med sådant som bindande anställningsavtal och skärpt kontroll, skriver Morgan Johansson (S). (DN Debatt)

Ryssoffensiv. Avgående ÖB, Sverker Göransson, anser att Rysslands offensiv ökar riskerna för Sverige, även om vi är långt ifrån ett direkt hot. Han ser även att det är en bra tid att avgå när vårens beslut om försvarets framtid ska genomföras. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -