För hett för het lista

Heta listan Den grekiska dramatiken fortsätter ställa till det på världens börser. I takt med att sanden rinner ur för grekerna sprider sig oron som löpeld.

Vi flyttade fokus till de amerikanska börserna och det var ett bra drag. Men tyvärr har verkligheten kommit i kapp även där.

Greklandskrisen och framförallt osäkerheten som omfamnar den har fungerat som en katalysator för panik på världens finansmarknader. För varje dag en lösning dröjer blir nervositeten större då grekerna är på väg ut i outforskad ekonomisk terräng.

USA-intåget började med en position i Netflix. Bevakningen inleddes på beskedet att aktien skulle splittas upp. Som högst steg Netflix till 702 dollar vilket var 8 procent över vår trigger. Men under måndagens ras nådde aktien stop loss vid plus minus noll. I dag handlas den dock åter över 650 dollar som var vår stopp.

I Nikeaktien har vi fått behålla halva vinsten efter en lyckad entré inför kvartalsrapporten. Positionen i Adobe visade som mest mer än 4 procent i vinst, av det kvarstår dock nästan ingenting. Illumina har svängt friskt och är i skrivande stund lite på minus.

Aktie Stop loss Trigger Målkurs Avk %
Nike 102,00   105,75   122,00   2,0
Adobe 76,70   81,00   93,00   0,2
Illumina 209,00   220,00   250,00   -0,7

 

Finansmarknaden glöder av oro och reagerar på minsta vink. Tyvärr upplever vi fallhöjden större än potentialen på uppsidan trots nedgången vi redan haft. Börsen är helt enkelt för het för Heta Listan och vi avvaktar vidare besked från Grekland innan vi vågar engagera oss i större utsträckning än de positioner vi redan har.

Den som lyssnat på våra blankningstips ligger än så länge bra till. Som exempel har DAX-index backat mer än 5 procent på en vecka.

Om parterna hittar en lösning på grekhistorien kan det bli tal om ett rejält lättnadsrally. Om det blir så, då tror vi att de aktier som ligger på listan duger utmärkt som innehav. Inga nya kandidater denna vecka, alltså.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -