Två nya köpsignaler

Teknisk analys Börstrenden är långsiktigt fortsatt upp men på kort sikt väntas svag utveckling. Bland enskilda aktier finns köpsignal i två bolag.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på lång sikt och en fortsatt positiv utveckling indikeras. Indexet har dock brutit flera stödnivåer på kort sikt och gett säljsignal från två små dubbeltopp-formationer.

På kort sikt indikeras en svagare utveckling. Indexet har stöd vid cirka 1 410 punkter och motstånd vid ca 1 720 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 32 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 47 punkter. Det indikerar en övervikt pessimister på kort sikt och en jämvikt mellan optimister och pessimister på lång sikt.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på +2,1 procent i juli och –1,8 procent i augusti.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Opcon

Opcon visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal och fortsatt positiv utveckling indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid 87 öre och givit en köpssignal. Vid reaktioner tillbaka finns det nu stöd vid 87 respektive 78 öre.

Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som på måndagen, indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Insiderscoren är neutral. Hög risk.

Investtechs rekommendation: Köp

Rottneros

Rottneros rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. Aktien har motstånd vid 6,80 kronor och vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen.

Positiv volymutveckling stärker aktien på kort sikt. Aktien är positiv på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Köp

Akelius Residential Pref

Akelius Residential Pref ligger i en fallande trendkanal. Vidare nedgång indikeras och dagens kursnivå, nära taket i kanalen, kan vara en god utgångskurs. Aktien har motstånd vid 320 kronor, och det finns lite stöd under nuvarande nivå.

Volymtoppar och volymbottnar stämmer dåligt överens med toppar och bottnar i kursen, vilket bekräftar den negativa trendbilden.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -