Triss i köpsignaler

Teknisk analys Den stora trenden pekar fortsatt uppåt men trycket ligger nedåt på kort sikt. Trots det har vi köpsignaler i tre aktier.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Indexet har gett en säljsignal från ett glidande medelvärde, och signalerar därmed fortsatt nedgång. Indexet har stöd vid cirka 1 410 punkter och motstånd omkring 1 720 punkter

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 34 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 49 punkter. Det indikerar en övervikt pessimister på kort sikt och en jämvikt mellan optimister och pessimister på lång sikt. Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -0,3 procent i juni och +2,1 procent i juli.

Investtechs rekommendation: Svagt Sälj

Sensys Traffic

Sensys Traffic ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp.

Aktien har stöd vid cirka 1,13 kronor. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt och indikerar starkt momentum.

Investtechs rekommendation: Köp

Ericsson B

Ericsson B har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs.

Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid 92,00 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång.

Investtechs rekommendation: Köp

Hennes & Mauritz B

Hennes & Mauritz B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen.

Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 340. Det signalerar vidare uppgång till 360 kronor eller mer. Aktien har stöd vid ca 322 kronor och motstånd vid ca 355 kronor.

Investtechs rekommendation: Köp

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -