Köpsignal i teknikbolag

Teknisk analys Stockholmsbörsen ligger just nu i en stigande trend men har sedan 1987, genomsnittligt, utvecklats något negativt under juni. Bland enskilda aktier har köpsignal uppstått i ett teknikhandelsbolag.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Indexet har gett en säljsignal från ett glidande medelvärde och signalerar därmed fortsatt nedgång. Indexet har stöd vid cirka 1 410 punkter och motstånd vid cirka 1 720 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 31 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 49 punkter. Det indikerar en liten övervikt pessimister på kort sikt och en jämvikt mellan optimister och pessimister på lång sikt.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -0,3 procent i juni och +2,1 procent i juli.

Investtechs rekommendation: Neutral

 

Addtech B

Addtech B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen.

Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 123 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång.

Investtechs rekommendation: Köp

 

ABB

ABB ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen.

Aktien har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 168. Målkursen vid 181 är nådd men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 178 kronor och motstånd vid ca 193 kronor.

Volymtoppar och volymbottnar stämmer dåligt överens med toppar och bottnar i kursen. Det försvagar den stigande trenden och kan vara en signal om ett kommande trendbrott.

Investtechs rekommendation: Svag köp

 

Mr Green & Co AB

Mr Green & Co AB har brutit den stigande trenden och reagerat kraftigt ned. Det är i dagsläget svårt att uttala sig om den framtida trendriktningen.

Aktien har gett en säljsignal från ett glidande medelvärde och signalerar därmed fortsatt nedgång. Aktien har stöd vid ca 32,80 kronor och motstånd vid ca 37,70 kronor.

Volymtoppar och volymbottnar stämmer dåligt överens med toppar och bottnar i kursen. Det försvagar aktien. RSI är översåld och indikerar negativt momentum.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -