Köpsignal i Moberg

Teknisk analys Börsen ligger i en stigande trend och verkar fortsatt utvecklas positivt. Bland enskilda aktier har köpsignal uppstått i ett läkemedelsföretag medan ett it-företag och en husvagnstillverkare får säljsignal.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en stigande trend och en fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Indexet har dock gett en säljsignal från ett glidande medelvärde. Det har stöd vid cirka 1.585 och vid 1.410 punkter, och motstånd vid 1.720.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 46 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 63 punkter. Det indikerar en liten övervikt pessimister på kort sikt och en övervikt av optimister på lång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

 

Moberg Pharma AB

Moberg Pharma AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har stöd vid cirka 52.00 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen, vilket styrker trendbilden.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Kabe

Kabe B har brutit den stigande trenden vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Aktien har också brutit en rektangelformation. Ett etablerat genombrott av stödet vid 98.00 kronor signalerar fortsatt nedgång till 89.09 kronor eller lägre.

Aktien har brutit ned genom stödet vid ca 98.00 kronor och vidare nedgång är därmed signalerad. Negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Tieto Corporation

Tieto Corporation ligger i en fallande trend och fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras. Aktien har brutit en stödnivå och gett en säljsignal från en långsiktig trading range. Aktien har stöd vid cirka 174 kronor och motstånd vid ca 200 kronor.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -