Köpsignal i läkemedel

Teknisk analys Börsen har brutit ned ur den tidigare stigande trendkanalen. Bland enskilda aktier har köpsignal uppstått i ett läkemedelsföretag medan en av årets nykomlingar på börsen får en säljsignal.

OMX Stockholm 30

Index har brutit ned genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen på en mer horisontell utveckling.

Volymtoppar och volymbottnar stämmer dåligt överens med toppar och bottnar i kursen. Det försvagar indexet, som har stöd vid 1 580 punkter och motstånd vid 1 720.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 46 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 63 punkter. Det indikerar en liten övervikt pessimister på kort sikt och en övervikt av optimister på lång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Astrazeneca

Astrazeneca ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp.

Aktien har dock brutit en stödnivå på kort sikt och gett säljsignal från en kortsiktig "trading range". Astrazeneca har stöd vid trendgolvet och vid cirka 500 kronor, och motstånd vid cirka 637 kronor.

Investtechs rekommendation: Köp

Hufvudstaden A

Hufvudstaden A har brutit den stigande trenden och reagerat kraftigt ned. Det är i dagsläget svårt att uttala sig om den framtida trendriktningen.

Aktien har brutit en huvudskuldra-formation vid nivån kring 109 kronor. Ett etablerat genombrott, framför allt med ökande volym, är en pålitlig signal om att en fallende trend är inledd.

Aktien har stöd vid cirka 97 kronor och motstånd vid nivån kring 123 kronor.

Investtechs rekommendation: Sälj

Dustin Group

Dustin Group AB börsnoterades i år och visar därför ingen klar trend på medellång sikt, men en fallande trend på kort sikt.

Aktien har brutit en stödnivå och gett upphov till en säljsignal från en långsiktig "trading range". Volymutvecklingen är också negativ, vilket tynger aktien ytterligare. Det finns inget stöd under dagens kursnivå.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -