På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Köpvärda aktier i juni

Aktietips Listan över köpvärda aktier har levererat bättre avkastning än övriga börsen i maj och inför juni tar vi in två nya aktier.

Som framgår av Pekka Kääntäs marknadssyn så sänker vi andelen aktier i vårt allokeringsförslag. Förutom den eskalerande Greklandskrisen är vi medvetna om det historiska mönstret där den tunnare sommarhandeln inte sällan resulterat i stora nedgångar.

Sedan förra listan presenterades har de tio aktierna på listan i snitt backat 0,9 procent till och med fredag eftermiddag. Det kan jämföras med -1,7 procent för totalindex (inklusive utdelningar) under samma period.

Två aktier utmärkte sig på den positiva sidan under perioden: Betsson och Inwido.

Vi väljer nu att göra två byten. Den ena är att låta Unibet ersätta branschkollegan Betsson. Skälet är framför allt att Betsson har en kursmässigt mycket stark period bakom sig medan Unibet utvecklats lite sämre. Vi har dock en fortsatt positiv syn på Betsson, liksom hela nätspelbranschen.

Betsson har legat på listan över tio köpvärda aktier sedan i juni 2013 och har sedan dess en total avkastning på nära 130 procent

Det andra bytet är B&B Tools som får kliva åt sidan för Byggmax. B&B Tools är en besvikelse och den fortsatt positiva utveckling som vi väntade oss under våren har inte infriats. Det är i slutänden en fråga om tålamod men i nuläget ser bättre relation mellan risk och potentiell avkastning i Byggmax.

Här är hela listan över våra tio köpfavoriter i juni:

Byggmax: Efter ett starkt 2014 är inte jämförelsetalen för innevarande år lätta, men tillväxtutsikterna är fortsatt ljusa och aktien lockar med hög direktavkastning.

Unibet: Bolaget verkar i en bransch med generellt hög tillväxt som väntas bestå under lång tid. Unibet har under den senaste tiden underpresterat mot närmast jämförbara Betsson.

SKF: Bolaget ger en tydlig exponering mot de bättre tider som väntas i Europa. Vi ser kursnedgången i samband med delårsrapporten som ett bra köptillfälle.

Husqvarna: Bolagets exponering mot konsumenter i såväl Europa som USA lockar oss i det här läget av konjunkturutvecklingen. Lönsamheten har förbättrats kraftigt och med stigande volymer ger det bra hävstång i resultatet.

Gränges: Nyligen noterade Gränges är verksamt som hårt nischad underleverantör till fordonsindustrin. Trots en god kursuppgång senaste tiden värderas aktien försiktigt på dagens prognoser och i relation till övriga verkstadssegmentet.

Diös: Fastighetsbolaget har nu integrerat Norrvidden och lönsamheten har börjat stärkas. Akten är attraktivt värderad och har en av de högsta direktavkastningarna i branschen. Läs vår senaste analys här.

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Inwido: Aktien handlades länge under introduktionspriset trots att tredje kvartalet var starkt. Årets resultat tyngs engångsposter men rensat för dessa och framför allt på nästa års vinstprognos är värderingen intressant.

Peab: Värderas lägst av de tre breda byggbolagen på börsen. Stor exponering mot den starka svenska marknaden väntas driva på vinstökningen i bolaget.

SEB: Bokslutet var starkt och aktien har fortsatt uppåt. De extremlåga räntorna håller tillbaka räntenettona bland bankerna men en fortsatt hög direktavkastning i SEB borgar för att intresset håller i sig.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med varje månadsskifte reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Jesper Strandbergs förslag på tio köpvärda fonder i juni.

 

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Byggmax Group Köp 59,25 -
Kindred Group Köp 511,00 -
SKF B Köp 209,00 -
Husqvarna B Köp 64,90 -
Gränges Köp 64,50 -
Diös Fastigheter Köp 59,00 -
Indutrade Köp 405,80 -
Inwido Köp 103,50 -
Peab B Köp 65,50 -
SEB A Köp 105,90 -
Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -