Krisbolaget handelsstoppat

Börs (uppdaterad) Handeln i Pa Recourses stoppades vid 11.50-tiden. Oljebolaget befinner sig i en finansiell kris men aktien har mer än dubblats på en vecka.

PA Recourses meddelade på torsdagen att rapporten för första kvartalet skjuts upp. Skälet är, enligt styrelsen, framsteg i arbetet med att försöka rekonstruera företaget. 

"Efter betydande framsteg i rekonstruktionsprocessen går den strategiska översynen av verksamheten nu in i en mer strukturerad och aktiv fas", heter det i ett pressmeddelande.

I samband med rekonstruktionsarbetet utvärderar ny styrelsen olika strategiska alternativ. De alternativ som övervägs är långsiktig finansiering av hela eller delar av verksamheten, en företagstransaktion eller en försäljning av bolagets tillgångar eller affärsområden.

Marknadens reaktion på beskedet var att handla upp aktien kraftigt. PA Resources steg inledningsvis 50 procent till 1,51 kronor i den inledande handeln. Det kan jämföras med att kursen stod i 60 öre för bara en vecka sedan. 

Vid klockan 11.50 handelsstoppades aktien på Stockholmsbörsen, efter att ha stigit drygt 83 procent upp till 1,85 kronor.

När första kvartalets rapport ska presenteras är ännu oklart och styrelsen flaggar för att översynsprocessen väntas pågå under resten av året.

För en månad sedan meddelade PA Resources att publiceringen av årsredovisningen för 2014 skjuts upp, liksom bolagsstämman i väntan på att ett kortfristigt finansieringsavtal kan tecknas. För två veckor sedan avgick bolagets ordförande Jermoe Schurink och ersattes av Philippe Probst.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -