Nya Android stöder fingerläsning

Biometri Googles nästkommande operativsystem för mobiltelefoner, som fått namnet Android M, kommer enligt nättidningen Buzzfeed att innehålla inbyggt stöd för fingeravtrycksläsning.

Stödet för fingeravtrycksläsning kommer dock att vara beroende av att hårdvaran, det vill säga den mobila enheten, redan har en inbyggd fingeravtrycksläsare.

Flera telefoner, förutom Iphone till exempel också nya Samsung Galaxy S6, har redan sådan hårdvara. Men om funktionen blir en viktig del av Androidupplevelsen lär det tvinga flera olika tillverkare att utrusta nya mobiler med fingeravtrycksläsare, skriver nättidningen Androidpit.

Den senaste Androidversionen, Android 5.0 Lollipop, finns hittills bara installerad i 10 procent av dagens Androidtelefoner. Men trots det vänds nu allt mer intresse mot efterföljaren Android M, som förutom det inbyggda fingeravtrycksstödet väntas innehålla en lång rad andra förändringar och förbättringar.

Enligt Androidpit är det möjligt att Android M lanseras i oktober eller november i år. Rykten gör dock gällande att det nya operativsystemet kan komma att presenteras redan vid Googles årliga utvecklarkonferens i San Francisco, Google I/O, som äger rum den 28-29 maj.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -