Mycket återstår för lösning med Grekland

Europa Det står klart att en hel del arbete återstår för att nå en uppgörelse mellan Grekland och de tre institutionerna, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Angela Merkel anlände till EU-toppmötet i Riga på fredagen och kommenterade sitt samtal på torsdagskvällen med Frankrikes president Francois Hollande och Greklands premiärminister Alexis Tsipras.

"Frankrike och Tyskland har erbjudit Grekland hjälp. Men avslutet måste göras med de tre institutionerna. Arbetet måste intensifieras", sade hon.

"Vårt möte var en vänskaplig och konstruktiv diskussion", sade hon.

Expertsamtal pågår mellan Grekland och institutionerna EU-kommissionen, ECB och IMF.

Beträffande EU:s relationer till de sex grannländerna i det Östliga partnerskapet sade hon att toppmötets kommuniké upprepar varje lands rätt till territoriell integritet.

För Ukraina och Georgien finns viseringsfrihet med EU inom räckhåll. Kommissionen kommer att lägga fram en utvärdering, mot slutet av året, sade hon.

De övriga fyra länderna är Armenien, Azerbajdzjan, Moldavien och Vitryssland.

Storbritanniens premiärminister David Cameron sade att toppmötet är ett tillfälle att börja diskussionen om reformeringen av EU som han vill genomföra före en brittisk folkomröstning om EU-medlemskapet.

Han varnade för att motstridiga uppgifter kommer att cirkulera under diskussionerna där en reform uppges vara möjlig ena dagen och omöjlig dagen efter.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -