Två färska köpsignaler

Teknisk analys Börsen har brutit den stigande trenden, vilket kan vara början på en period av sidledes utveckling. Köpsignal har dock uppstått i ett teknikbolag och en livsmedelsproducent.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling.

Index gav en säljsignal från en dubbeltopp-formation vid brottet ned genom stödet vid 1663. Indexet har nu motstånd i området kring 1 660-1 720 punkter och stöd vid cirka 1 410 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 42 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 62 punkter. Det indikerar en övervikt pessimister på kort sikt och en övervikt av optimister på lång sikt.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling +0,8 procent i maj.

Investtechs rekommendation: Neutral

Micro Systemation

Micro Systemation B ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen vid 50 kronor på kort sikt. Positiv utveckling i volymbalansen stärker aktien på kort sikt. RSI har ett värde över 70, vilket indikerar positivt momentum i aktien.

Investtechs rekommendation: Köp

AarhusKarlshamn

AarhusKarlshamn visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal och fortsatt positiv utveckling indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns det stöd mot golvet i trendkanalen på medellång sikt och vid 513 kronor på kort sikt.

Positiv volymbalans indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Aktien är neutral på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Köp

Orexo

Orexo rör sig i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien ligger mellan ett stöd vid 92 kronor och ett motstånd vid 103 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt.

Negativ volymutveckling bekräftar den fallande trenden och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar indikerar att pessimismen är stigande och att investerare går ned i pris för att sälja. Aktien är svagt positiv på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -