Köpsignal i it-bolag

Teknisk analys Börsen väntas röra sig sidledes och på kort sikt dominerar en mer pessimistisk syn om utvecklingen. Bland enskilda aktier finns köpsignaler i en internetleverantör och ett företag som tar fram butiksinredningar.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt eller inledningen av en mer horisontell utveckling.

Index genererade säljsignal från en dubbeltoppformation vid brottet ned genom stödet vid 1663. Indexet har nu motstand i området 1660-1720 punkter och stöd vid ca 1410 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 40 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 62 punkter. Det indikerar en övervikt pessimister på kort sikt och en övervikt av optimister på lång sikt.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling +0,8 procent i maj.

Investtechs rekommendation: Neutral

Bahnhof

Bahnhof visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal och fortsatt positiv utveckling indikeras.

Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid 107 kronor. En etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Vid en reaktion tillbaka har aktien stöd vid 89-94 kronor.

Positiv volymbalans indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Itab Shop Concept

Itab rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Positiv volymutveckling bekräftar den stigande trenden och stärker aktien på kort sikt. RSI har ett värde över 70 vilket indikerar ett positivt momentum i aktien.

Aktien är neutral på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Köp

Neurovive Pharmaceutical

Neurovive Pharmaceutical har brutit ner genom golvet i en fallande trendkanal och signalerar med det en starkare nedgångstakt. Aktien har givet en säljssignal från en huvudskuldraformation vid brottet ner genom stödet vid 47.57 kronor. Detta signalerar en vidare nedgång till 38.19 kronor eller lägre.

Negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt och bekräftar den negativa utvecklingen. Aktien har stöd vid 29.00 kronor och motstånd vid 44.00 och 50.00 kronor.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -