Svag tysk produktion

Konjunktur Industriproduktionen i Tyskland sjönk i mars, något mer än väntat. Samtidigt ledde bra utrikeshandel till stigande överskott i handelsbalansen.

Industriproduktionen i Tyskland sjönk 0,5 procent i mars jämfört med föregående månad, och steg 0,1 procent jämfört med samma månad föregående år.

Det visar statistik från ekonomidepartementet, skriver Bloomberg News.

Analytiker räknade med att produktionen skulle ha stigit med 0,4 procent jämfört med månaden före, och ökat med 0,5 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt Bloomberg News.

Byggproduktionen steg 2,1 procent i mars jämfört med februari.

I februari steg industriproduktionen med oreviderade 0,2 procent jämfört med månaden före, och steg med reviderade 0,2 procent jämfört med samma månad året före (-0,3).

Ekonomidepartementet konstaterar att industriproduktionen har dämpats de senaste månaderna, teknikföretagen och bilindustrin har tappat momentum, men det kommer starka impulser från byggsektorn.

Tysklands handelsbalans visade ett överskott på 23,0 miljarder euro i mars. Det kan jämföras med ett överskott på reviderade 19,5 miljarder euro föregående månad (19,2).

Analytiker hade räknat med ett överskott på 20,0 miljarder euro, enligt en sammanställning från Bloomberg News.

Exporten steg med 1,2 procent och importen steg 2,4 procent jämfört med föregående månad. Väntat var +0,4 respektive +0,1 procent.

Bytesbalansen uppvisade ett överskott på 27,9 miljarder euro i mars, att jämföra med förväntningar om ett överskott på 20,0 miljarder euro.

Föregående månad hade Tyskland ett bytesbalansöverskott på oreviderade 16,6 miljarder euro.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -