Köpsignal i investmentbolag

Teknisk analys Börsen väntas nu stiga med svagare styrka och möjligen plana ut. Bland enskilda aktier finns köpsignaler i ett investmentbolag och ett servettföretag.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling.

Index genererade säljsignal från en dubbeltopp-formation vid brottet ned genom stödet vid 1663. Indexet har nu motstånd i området 1660-1720 punkter, och stöd vid ca 1410 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 51 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 69 punkter. Det indikerar en klar övervikt av optimister på kort och lång sikt.

OMX Stockholm 30 har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig uppgång på 2,5 procent i april och 0,8 procent i maj.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

Duni

Duni ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range.

Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen liksom vid 110 kronor. Positiv utveckling i volymbalansen stärker aktien på kort sikt.

Aktien är positiv på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Köp

Vostok Nafta Investment

Vostok Nafta Investment visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal och fortsatt positiv utveckling indikeras. Positiv volymbalans indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Vid reaktioner ner har aktien stöd vid 55.30 och 53.00 kronor. RSI är över 70, vilket indikerar ett positivt momentum i aktien.

Aktien är neutral på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Köp

Eniro

Eniro rör sig i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien har brutit ner genom stödet vid 2.00 kronor och utlöst en säljsignal. Det finns lite stöd under nuvarande värde och det finns motstånd vid 2.00 kronor, vilket ger en hög risk.

Aktien är positiv på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -