Köpsignal i spelbolag

Teknisk analys Börsen väntas fortsätta uppåt och bland enskilda aktier har ett spelbolag och ett forskningsföretag fått köpsignaler. Säljsignal har uppstått i ett annat forskningsföretag.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger fortsatt i en stigande trend på medellång sikt och har brutit igenom taket i en rektangelformation vid 1 710 punkter.

En etablering över 1 710 kommer att innebära en ny köpsignal för indexet. Fortsatt uppgång anses som mest sannolik. Det finns inget motstånd över dagens nivå. Stöd hittar vi vid 1 710 och 1 660 punkter på kort sikt och kring 1 410 punkter på lång sikt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 68 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 70 punkter. Det indikerar en klar övervikt av optimister på kort och lång sikt. OMX Stockholm 30 har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig uppgång på 2,5 procent i april och 0,8 procent i maj.

Investtechs rekommendation: Köp

Betsson

Betsson har brutit den stigande trenden uppåt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt och fortsatt positiv utveckling. Aktien har stöd vid 310 kronor och det finns lite motstånd över nuvarande nivå.

Positiv volymbalans indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Aktien är positiv på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Köp

Saniona

Saniona ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns det stöd på kort sikt vid 18,50 kronor och mot golvet i trendkanalen på medellång sikt.

Aktien har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet kring 11,00 kronor. Målkursen vid 17,20 kronor är uppnådd, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning.

Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Risken är hög. Aktien har en genomsnittlig prisförändring per månad på över 45 procent.

Investtechs rekommendation: Köp

Kancera AB (KAN)

Kancera AB ligger i en fallande trend och vidare nedgång innanför den indikeras. Aktien har brutit genom golvet kring 5,50 kronor i en rektangelformation och signalerar om fortsatt nedgång till 4,85 kronor eller lägre.

Negativ volymbalans indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja. Aktien har motstånd över nuvarande nivå vid 5,80 kronor.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -