Tsipras linje tappar stöd

Europa Det grekiska folkets stöd för Tsipras-regeringens konfrontativa linje i förhandlingarna med euroområdet och IMF fortsätter att minska.

Två opinionsundersökningar som publicerades i helgen visar att det grekiska folkets stöd för Tsipras-regeringens konfrontationslinje i förhandlingarna med euroområdet och IMF fortsätter att minska, rapporterar Bloomberg News.

I en undersökning från Alco, som publicerads i tidningen Proto Thema, svarade över hälften av de tillfrågade att regeringen bör kompromissa även om kreditgivarna inte accepterar Greklands krav.

"Det grekiska folket är absolut tydliga med att de vill stanna i euroområdet, oavsett vad som kommer. De har förstått att det krävs tuffa kompromisser, även besparingar", sade Aristidis Hatzis, docent i juridik och ekonomi vid Aten-universitetet.

En undersökning från Kappa Research, som publicerades av To Vima, visade att 71,9 procent av de tillfrågade anser att ett avtal med kreditgivarna vore det bästa för landet, medan 23,2 föredrar en fortsatt konfrontation.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -