Köptips från Börsveckan

Börsveckan Den nya börskandidaten är värd att teckna för den som är intresserad av ett tillväxtcase. Dessutom jämförelser av preferensaktier och mellan Ericsson och Nokia.

För dem som söker potentiella tillväxtcase är ögonrörelsebolaget Tobii värd en chansning, och rådet blir att teckna, skriver Börsveckan.

För den långsiktige känns Nibe fortfarande som rätt val i portföljen, men blickar man ett år framåt är värderingen rimlig, skriver Börsveckan och sänker sitt råd till avvakta.

Även telefonbolaget Doro får en avvaktarekommendation: den positiva effekten av Caretech-förvärvet kommer sannolikt att neutraliseras av valutatyngd bruttomarginal, heter det.

Börsveckan tycker vidare inte att det lockar att betala lika mycket mätt i p/e-tal efter Alcatelköpet för Nokia som för Ericsson, givet alla risker fusionen för med sig - franska staten, snabb teknikutveckling och utlovade jättesynergier. Utan värderingsrabatt föredrar tidningen Ericsson.

En jämförelse av tre bostadspreferensaktier landar i att ingen är särskilt lockande men Alm Equitys är att föredra framför dem som Oscar Properties och Tobin Properties gett ut: Alm har störst och bredast portfölj, bra partners och en huvudägare/vd som själv äger många preferensaktier, till skillnad från Tobin/Oscar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -