Apple över drömgräns i ny analys

Börs Investmentbanken FBR Capital Markets sätter en riktkurs på Apple på 185 dollar på aktie – vilket innebär ett totalt börsvärde över 1 000 miljarder dollar.

Flera analytiker tävlar om att höja Apple till skyarna och nu sällar sig FBR Capital Markets med besked till den gruppen. Bolaget inleder bevakning av Apple med betyget outperform, men det är riktkursen på hela 185 dollar som verkligen sticker ut.

FBR Capital Markets leder därmed ligan vad gäller riktkurser för Apple. Med 185 dollar per aktie skulle Apple börsvärde stiga över den magiska gränsen 1.000 miljarder dollar.

I tv-kanalen CNBC förklarade analytikern Dan Ives sina förväntningar med att Apples programvaruverksamhet, som inkluderar bland annat Apple Pay, appar och strömmad tv, är nyckeln till värderingen.

"Jag tror verkligen att den gyllene juvelen finns på programvarusidan. Vi tror det kan öka vinsten med upp till 2 dollar fram till 2017. Jag tror att det verkligen är bränslet i Apples motor", sade han i tv-kanalen.

Dan Ives räknar med att programvaruverksamheten gradvis kommer att växa och utgöra en allt större del av bolagets intäkter.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -