Avmattning i Nordamerika

Kvartalsrapport Asien visade fortsatt god tillväxt i SKF:s första kvartal, följt av Europa och Latinamerika som var oförändrat medan Nordamerika mattades en aning.

Det skriver SKF:s vd Alrik Danielson i vd-ordet till kvartalsrapporten.

Den goda asiatiska tillväxten hänförs till god utveckling inom fordon, förnybar energi och industriell distribution, med Kina och Korea som starkaste länder men med i stort sett oförändrad utveckling i Indien.

Den lägre än väntade försäljningen i Nordamerika tillskrivs framför allt tre orsaker: För det första låg aktivitet inom gruvbranschen, jord- och skogsbruk samt olja och gas. För det andra negativ inverkan på försäljningen till eftermarknaden från effekten av förhandsköp till industriell distribution. För det tredje minskad försäljning till fordonskunder

I Europa försvagades försäljningen i Tyskland, Frankrike och Storbritannien, medan utvecklingen i Italien och Spanien var positiv. Utvecklingen i Ryssland och Turkiet betecknas som god, medan framför allt Tjeckien, Polen och Ukraina är svaga. Branschvis betecknas järnvägssektorn som mycket bra tillväxtmässigt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -