Räddningen för pensionssparare

Pension Nu kommer räddningen för alla som råkat sätta in pengar till sitt privata pensionssparande och riskerar dubbelbeskattning.

I år har avdraget för pensionssparande sänkts från 12 000 kronor till 1 800 kronor vilket betyder att du som pensionssparar inte ska betala in större belopp än så.

Om du gör det får du nämligen betala skatt två gånger, först på pengarna som du sätter in och sedan en gång till när du tar ut dem, så kallad dubbelbeskattning.

Men många har missat de här viktiga förändringarna och fortsätter att betala in pengar till sin IPS eller Pensionsförsäkring, ofta genom automatiska insättningar.

Som det ser ut idag kan försäkringsbolagen inte betala tillbaka pengar som satts in till privat pensionssparande, med vissa undantag.

Av den anledningen vill nu Skatteverket ändra reglerna tillfälligt, så att inbetalningar som görs i år och under nästa år, då avdragsrätten slopas helt, ska kunna återbetalas om de överstiger det maximala avdraget. Det uppger nyhetsbrevet Pensionsnyheterna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -