Köpsignal i livsmedel

Teknisk analys Även om börsen fortsätter sin starka trend finns risk för kortsiktiga rekyler nedåt. Köpsignal har uppstått i bland annat ett ryskt bolag som haft en tuff period.

OMX Stockholm 30

Stockholmsbörsens OMXS-index har brutit den stigande trenden uppåt. Det signalerar en starkare stigningstakt, men den starka uppgången kan ge reaktioner tillbaka på kort sikt. Det finns stöd kring 1 470 punkter på kort sikt och kring 1 400 punkter på lång sikt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 69 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 70 punkter. Det indikerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 55 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på +2,8 procent i februari, +0,5 procent i mars och +2,5 procent i april

Investtechs rekommendation: Köp

Black Earth Farming SDB

Black Earth Farming har brutit den fallande trenden och reagerat kraftigt uppåt. Det är i dagsläget svårt att uttala sig om den framtida trendriktningen men aktien har brutit en dubbelbotten-formation och det kan vara starten på en ny stigende trend.

Etablerat genombrott på motståndet kring 3,40 kronor signalerar om en uppgång till 3,95 kronor eller högre.

Positiv volymbalans, det vill säga hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Elekta B

Elekta B ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har emellertid motstånd runt 90-93 kronor.

Negativ volymbalans försvagar också aktien på kort sikt. Det finns stöd kring 66 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt neutral på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Scandi Standard AB

Scandi Standard AB visar ingen klar trend men aktien har gett en köpsignal från ett glidande medelvärde, och signalerar därmed fortsatt uppgång. Aktien har stöd på nivån 50,70 kronor och motstånd vid 59,20 kronor.

Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -