Regeringskris

Nyheter i korthet Sverige riskerar att kastas in en ny regeringskris, ny bank till börsen och små investmentbolag slöpper efter. Det är några av morgonens nyheter.

Regeringskris. Sverige riskerar att kastas in i en ny regeringskris på grund av samarbetet med Saudiarabien. Nu kräver allt fler inom MP att de ska lämna regeringen om inte S går med att skrota vapenavtalet. S dröjer med besked. (DI)

RB bör vara
tydligare. Minusränta och låg inflation har skapat upp-och-nedvända världen inför kommande avtalsförhandlingar. LO-ekonomen Torbjörn Hållö anser att Riksbanken borde kunna säga öppet och tydligt att det är bra med ordentliga löneökningar. (SvD)

Ukip backar. Högerpopulistiska Ukip i Storbritannien börjar tappa i popularitet med bara drygt två månader kvar till valet. (SvD)

Inget åtal. Det kontroversiella åtalet mot Argentinas president Cristina Fernandez de Kirchner läggs ner, beslutade en domare igår kväll. (Ekot)

Ny bank till börsen? Nordax Bank, med en kreditstock på 10 miljarder kronor, gör under de närmaste kvartalen entré på Stockholmsbörsen, erfar Di. (DI)

Små investmentbolag släpper efter. De mindre investmentbolagen har, med undantag för Bure, inte hängt med under det senaste årets börsrally, enligt en analys. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -